pühapäev, 24. september 2006

reede, 22. september 2006

Esimene treening OK Ravineniga


Hej!
Eilne öhtu kujunes mul päris huvitavaks.Esimest korda sain näha,kuidas need rootslased siis öieti treenivad ja milline näeb välja üks öige klubiöhtu.
Kell veerand kuus valmis viimane pannkook(neljapäeviti on siinamail tavaks hernesuppi ja pannkooke süüa),katsin kiiruga laua,andsin köige pisemale pönnile pösemusi,haarasin oma kotti ja tormasin uksest välja.Gunnar Johanson(noorte treener) pidi mind kohalikust rongijaamast peale vötma.Klubimaja ei asu tegelikult minu majast väga kaugel.Läbi metsa umbes 4km,kuid autoga läheb kauem,kuna peab ümber vee söitma.
Rahvast oli palju!Alates päris väikestest tittedest kuni vanuriteni.Neljapäeviti teevad nooremad kaarditrenni ja vanemad jooksevad intervalle.Minu önnetuseks arvati mind vanemate hulka.Jooksime siis end soojaks ja siis algas piinamine.Kümme 1-minutilist tempokrossi,vahepeal 30sek pausi.Siis anti meile 5min puhkepausi ja läks samamoodi edasi.Järgmised kümme 1-minutilist,kuid meie,kes me olime seltskonnast siiski need nooremad,me tegime seekord 5 tükki vähem.Aga sellest täiesti piisas.
Jooksime tagasi majja,venitused,väike duss ja siis sai üleval teed,kooki,vöileiba.Ootasin,et äkki hakkab midagi veel juhtuma,ikkagi nagu nimi ütleb-klubiÖhtu,aga sellega asi piirduski.Enne äraminekut juhatati mind löpuks ka sinna pühasse tuppa.Ning jah-ma sain omale dressid ning jah,need on trimtex.
Nüüd tuleb kähku hakata tublisti trenni tegema,sest esimene vöistlus OK Ravineni ridades saab olema oktoobris-teatejooks 25manna.

Tervitus Rootsimaalt.

teisipäev, 12. september 2006

laupäev, 9. september 2006

mOod2 - jalanõud

Tähelepanelikku suhtumist nõuavad jalanõud. Uued ketšid (ketsid?) või tennisekingad kantakse siisse lühikestel treeningutel. Ka talvel ei asuta võistlusstarti uutes suusasaabastes - tavaliselt kipuvad uued jalanõud hõõruma ja veriseid rakke ei soovi kindlasti keegi. Treeningul, eriti porisel rajal, pole vaja kanda kõige kergemaid jalanõusid. Võimaliku jalgade põrutuse ärahoidmiseks olgu treeningjalatsi põhjas vahtkummist sisetald. Võistlusjalats peaks olema kerge (sealjuures tugev), sest liigne 100 grammi toob võistlusdistantsi 10000-15000 sammuga juurde nii mõnegi sekundi, kui mitte minuti. (100g*10000= 1000kg...njaa). Igal aastaajal võib kanda villaseid sokke. Võistlusmäärustega on keelatud võistelda naelkingades, sest juhuslik kukkumine raskel murdmaarajal võib kaasa tuua tõsiseid tagajärgi (märja palgi peal naelteta libisemine on veelgi valusam). Naelkingade jäljed kergendavad ka kaasvõistlejatel KP-de leidmist ning süvendavad veelgi loosiõnne (wtf? kas tol ajal oli tegelastel malli, joonlaua jm asjade kõrval rajal kaasas ka luup, mille abil naelaauke otsida?).
Hea, et meie ajal on olemas igasugused naelte ja naelteta ketšid ja Botased (NB! tegemist on tunnustatud kaubamärgiga), Silvad (kadumas) ja VJ-d jms. Kahjuks ei ole jõutud, või on teadlikult püütud vältida nõuet, et võistlusjalats oleks tugev. Miks muidu on mul sel hooajal juba 3 paari populaarseima jalanõu paari läbi joostud? Ju ei ole need toodetud minu mittestandartse jala jaoks.
kasutatud kirjandus: Orienteerumissport, Eesti Raamat, 1965
Kuna lähenemas on ka suusa-o hooaeg, siis saab lähituleviks lugeda natuke talvisest varustusest ja ettevalmistusest.

reede, 8. september 2006

mOod

Tänapäeval tahavad kõik stiilselt ja maitsekalt riietuda. See tendents on kandunud üle ka orienteerumisse, kus viimasel ajal löövad laineid värvikirevad liibuvad pluusid ja siilinahast stringid.
Aga 1965. aastal arvas Arne Kivistik raamatus "Orienteerumissport" hoopis teisiti. Annan tema riietumissoovituse lühidalt edasi, et järgmisel retro-päevakul ikka teaksite, missuguseid hilpusid selga ajada.
Suvel: lühike spordidress, põlvsukad või jalgpallipõlvikud (et õhtul saaks ikka seelikuga klubisse minna), pigem pikkade käistega spordisärk. Kõik riided muidugi villased või puuvillased, sest need imavad hästi higi.
Kevad/sügis: kõik eelnev ning lisaks veel kerge tuulekindlast riidest pluus ja põlvpüksid (ka retuusid ajavad asja ära). Pähe tuleb panna muidugi suusamüts, rätik või barett.
Muud soovitused: võistlusriietus ei tohiks olla liiga silmatorkav, näiteks valged, punased või kollased riietusesemed kergendavad kaasvõistlejate KP leidmist. Kindlasti peab olema pluusil või pükstel luku või nööbiga suletav tasku, kuhu saab panna kontrollkaardi, joonlaua (et vahemaid mõõta), malli (et asimuuti võtta), glükoosidropsi ja muudki vajalikku.

Jalanõudest juba järgmisel korral.

neljapäev, 7. september 2006

Ränk üliõpilaselu

Tudengielu on ikka karm, nagu võib rääkida gümnaasiumi-priimus Mihkel Järveoja, kes on rebasena saanud tunda geograafide ja üldse kaasüliõpilaste sõprust juba viimasel 3 päeval. Tänaseks rahunes ta juba maha.













Pildil kergelt külmetanud ja söögi sisseahmimisega tegelev puhkav üliõpilane Puusepp, aka bla-bla-bla (vau!)

kolmapäev, 6. september 2006

Varför grater du, lilla vän?

Kõik, kes on homme vähegi Tallinnas, on oodatud Kohvicumi hoovi(Vanalinnas) minu ärasaatmisõhtule.
Nimelt 9ndal septembril pühin tolmu jalgadelt ja põrutan Rootsimaa poole väikseid tedretähnilisi rootsi lapsi kantseldama.

Bliss!

esmaspäev, 4. september 2006

Vale paljastatud

Bush võib rääkida, mida tahab, aga Saddamil oli õigus.

There are no weapons of mass destruction in Iraq, Chuck Norris lives in Oklahoma.

laupäev, 2. september 2006

Kõik on uus septembrikuus


Kõigile noortele, kes jälle koolitee jalge alla võtavad, väike muusikaline innustus Pink Floydilt:

We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone
Hey! Teachers! Leave them kids alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.

We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone
Hey! Teachers! Leave them kids alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.


Ilusat kooliaasta algust! Ka nendele, kelle koolitee on spordi tõttu katkenud...

Pildil: Tubli sportlane, andekas õpilane ja Sügisjooksu 4. koha omanik Sander Vaher