reede, 30. aprill 2010

neljapäev, 29. aprill 2010

kolmapäev, 28. aprill 2010

teisipäev, 27. aprill 2010

laupäev, 24. aprill 2010

Maastik muutub

Kuna siin viimasel ajal on juba viktoriiniks läinud, siis minu poolt ka üks lihtne küsimus. Millise alevikuga on tegu (vaata pilti)?
See pilt on väike osake fotoplaanist, mis on paljundatud Maa-ameti andmekogude arhiivis. Aeropildistus selles piirkonnas teostati aastal 1948-1950. Fotoplaan on dešifreeritud 1962.
Looduslike protsesside mõju maastike dünaamikale on reeglina pikaajaline. Märksa kiiremaid muutusi maastikus tekitab inimene (Palng H.).

teisipäev, 13. aprill 2010

Kas tunned maad?


Kas tunned maad, mis Peipsi rannalt
käib Läänemere kaldale
ja Munamäe metsalt murult
käib lahke Soome lahele?


Millise suurepärase Eesti orienteerumismaastikuga on siinsel reljeefivarjutusel tegu?

Maa-amet lisas hiljuti oma kaardiserverile võimaluse vaadata ka laserskaneeritud andmete põhjal genereeritud reljeefivarjutust. Kaardistajatele annab see hea võimaluse tutvuda võimalike o-maastike potentsiaaliga ning muidumeestele võimaluse teha kasvõi mõnele võistlusele eelluuret.

kolmapäev, 7. aprill 2010

Arva ära!





Ülesandeks on otsida üles kaardil-skeemil näidatud koha koordinaadid või tänavate nimed. Vihjeks on see, et koht asub Antsla linnas, Maa-ameti ortofoto pole päris paikapidav (ühe ehitist enam pole). Auhinnaks on maius Metsamoorilt!

http://xgis.maaamet.ee/xGIS/XGis (koordinaadid saab siit, siin on ka ilmselt parim ortofoto)

neljapäev, 1. aprill 2010

Laseme karja metsa

Laupäeval lastakse selle kevade esimene o-kari metsa. Talvel on trenni tehtud nii et maa on valge, higi on valatud tundide kaupa ja õhk on paks mõtlemise kärsahaisust, kuna keegi ei tea, mis seisus ta on kaaslastega võrreldes. Selleks, et oma mõtteid jagada, tuleb see kuidagi kirja panna. Seega kuulutan välja ennustusvõistluse. Ennustada tuleb Karjalaskevõistluse nelja võistlusklassi(N18, N21A, M18, M21A) esikolmikud. Õige (esikolmikusse tulnud jooksja) nimi õiges kohas annab 2punkti ja õige nimi vale kohaga 1punkti. Auhind tuleb igaühel ise välja joosta, aga ennustuse võitja saab suu magusaks.
Startijate nimekiri