esmaspäev, 8. juuni 2015

Hei fra Norge!

Eelmisest postitusest on natuke aega möödas, aga jätkame peaaegu samal teemal. Nimelt on sel aastal JWOC Norras, kus meie tublid juuniorid hetkel ka mägedes laagerdavad. Meid on siin 9: treener-kokk Vallo, abiline Mareli (Valtsi vanim võsuke), Marianne, Margret, Triinu, Tanel, Janek, Andres ja Heino.

Saabusime reedel, 5. juunil. Sõitnud terve päeva läbi päikselise Rootsi ja Norra tasasema osa, oli üllatus suur, kui umbes 1000 meetri kõrgusele laagripaika jõudes laiusid meie ees lumised mäenõlvad - oli tunne, et oleks vist pidanud suusad kaasa pakkima. 


Nüüdseks on käes laagri kolmas päev, trennitunde on kogunenud kuhjaga ja maastikest mingil määral ülevaade olemas. Õnneks on treeningmaastikud veidi madalamal ja üldiselt lumevabad.
Vallo kommentaar:"Huvitav, joostes ei hakka igav ja mõtted ei lähe mujale, kogu aeg peab olema kaardis. Mägine." 
Poiste kommentaar:"Norm." 
Tüdrukute kommentaar:"Harjumatu, aga lahe. Suured mäed, kaljusid-kivisid on hunnikus ja natuke veel. Põhilisteks orientiirideks on (lagedad) sood, mida mööda on ka üsna hea joosta, enamasti isegi parem kui metsas. Teedele loota ei saa - neid peaaegu polegi ja kui on, siis meenutavad need pigem loomaradu. Rohkelt leidub ka ojakesi, mille vulin kostub juba siis, kui nad ise end veel ei ilmuta. Mainimata ei saa jätta ka võrratuid vaateid, mis sunnivad vahel lausa seisatama: lumised mäenõlvad, haljendavad orud, sinavad järved..."


Laager on lühike, sest Norra on kallis ja ega treeningkaartegi kauemaks jätku. Juba ülehomme sõidame siit ära - kes koju, kes Jukolale - ja siis treenime ligi 3 nädalat Eesti pinnal. Seejärel seame sammud taas Norra. MM toimub 4.-10. juulil Raulandis. Loodetavasti on selleks ajaks lumi sulanud ja temperatuur tõuseb ka kõrgemale kui praegune 8 kraadi. Võistlus tõotab tulla katsumusterohke, aga kindlasti põnev ja meeldejääv. Hoidke meile pöidlaid-varbaid ja muud head. 

Meie igatahes ootame võistlust põnevusega.

Võistluste kodulehekülg: http://www.jwoc2015.org/



Šokolaad kallis, banaan norm.

Marianne, Margret, Triinu