kolmapäev, 20. detsember 2006

Veneetsia

Kuna Evale tegi muret kasvanud mitte-teemakohaste artiklite hulk blogis, siis ma otsustasin end muuta ja postitada ainult ja ainult väga sügavalt läbianalüüsitud, komisjonide ees kaitstud ja vajadusel ka tsenseeritud uurimusi Tallinna neljapäevakutest. Kuna hetkel neid eetris ei ole, tuleb pirtsul plikal Rootsimaalt leppida videoga, mille leidsin Celine Dioni kodulehelt.

teisipäev, 19. detsember 2006

India naisjooksja osutus meheks

Detsembri algul Aasia mängudel Kataris naiste 800 meetri jooksus hõbemedali võitnud India jooksja jääb tõenäoliselt oma autasust ilma, kuna ta ei läbinud võistlusjärgset sookontrolli.
Spetsialistidest koosnev komisjon teatas läinud pühapäeval India olümpiakomiteele saadetud raportis, et «Santhi Sounda­rajan ei oma ühtki naise sootunnust» .Sookontroll ei ole Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu määruste järgi kohustuslik, kuid aeg-ajalt võib sportlasi pärast võistlust testida. «Sookontrolli peaks kehtestama igale suurele võistlusele,» rääkis pärast juhtumit endine ROKi liige Ashwini Kumar.

Varsti ilmuvad ka orienteerumisradadele sootud India välejalad, kes nopivad medaleid nii meeste kui naiste arvestuses. Esmalt võidavad naiste võistluse Amala nime all ja pool tundi hiljem asuvad juba meestega koos starti, nüüd siis Amiti nime all.

pühapäev, 17. detsember 2006

Magnettormid mõjutavad kompassi

Hetkel käib päikse peal kõva pidu ning energiat purskab seal tavalisest rohkem, mis võib lähipäevadel igasuguseid kommunikatsiooniseadmeid häirida. Ka kompass ei tööta neil päevil normaalselt. Oleks ma seda varem teadnud, poleks ma täna kaarti joonistama läinudki. Eks Karjalaskevõistlusel ole näha, mismoodi suunaga jooksma hakatakse.
Natuke pikemalt kirjutab sellest tšehhi Olle.


Blogger beta.

http://ornoored.blogspot.com/ on nüüd beta-versioonis. Kõik, kes tahavad edaspidi noorteblogisse kirjutada, peavad oma account´id samuti beta-versiooniks muutma.

kolmapäev, 13. detsember 2006

esmaspäev, 11. detsember 2006

Põhja-magnetpoolus jookseb eest ära!









Põhja-magnetpoolus avastas 1831. aastal James Clark Ross. Juba 1904. aastal märkas Roald Amundsen, et see oli oma endiselt kohalt liikunud. Praeguseks on põhja-magnetpoolus oma toonasest asukohast tervelt 1120 km kaugemal. Liikumine aga jätkub ning arvatakse, et 50 aasta pärast kolib põhja-magnetpoolus Kanadast Siberisse.

kolmapäev, 6. detsember 2006

Orienteerumine algajatele

Mäletan, et keegi kurtis mulle kunagi, et pole saanud orienteerumise algõpetust ja nüüd on tema teadmised lünklikud. Loodan, et see video aitab natuke järele jõuda.

teisipäev, 5. detsember 2006

Väga-väga kole

Vancouver Canucks kandis Halloweenikostüümi aasta ringi. Pole kindel, kas see neile ka õnne tõi.