kolmapäev, 13. jaanuar 2010

Mitmekülgne Martin Johansson

See noor andekas Rootsi koondislane katkestas 2007 aasta MM-i tavarajal kuumarabanduse tõttu, kuid juba kolm päeva hiljem oli mees jälle täkku täis ning võttis sprindipronksi. Sama värvi medali sai ta järgmiselgi aastal. Läinud aastal võitis ta ülivõimsalt O-Ringeni eliidiklassi. Viimastel maailmameistrivõistlustel lisaks sprindi 5. kohale, lootis ta ka edukalt esineda tavarajal, kuid kahjuks jõudis ta enne seda sattuda kurikuulsa teatedraama tähelepanu keskpunkti, kui astus umbes tosina sentimeetri sügavusele ora jalga.
Martini mitmekülgsus kajastub ka talispordialadel, seda just murdmaasuusatamises. Ta on võtnud medaleid Rootsi meistrivõistlustelt ning lisaks esindanud oma riigi koondist U23-klassi MM-il. Maailma kuulsaimal maratonil - Vasaloppetil - on ta sõitnud välja hämmastavad 57. ja 53. koha.

Foto internetist

Kui Eesti orienteerujatest suusafännid Otepää MK etapile omadele kaasa elama lähevad, siis ärge unustage hejatada ka seda tublit orienteerujat, sest ka tema on seal startimas! Rootsi murdmaasuusakoondise peatreener nimetab Martini ja veel kahe debütandi osalemist Otepää MK-l investeeringuks tulevikku. Hoidkem pöialt!

5 kommentaari:

näär ütles ...

... ja kuidas veel vend tõmbas! Isegi kõige suuremad ja vihasemad o-patrioodid ütlesid, et ta peaks ala vahetama.

Even ütles ...

Vaadates Otepää MK tulemusi, siis päris hea investeering.

Markus ütles ...

Pole paha! Noore poisi peas on nüüd kindlasti varasemast keerulisem seis. Kas võtta liha või kala?

Anonüümne ütles ...

Tartu Ülikooli talispordi õppejõud Allar Kivil oli noormehe orienteerumistaustaga kursis ning oli vaimustuses tema sooritusest Otepääl: "Üks väheseid kes kõik korrad Tehvandi tõusust jäljes üles pani!"

Anonüümne ütles ...

Soovitan oodata järgmist KoKu numbrit.
Seal võib sellest noormehest veidi täpsemalt lugeda.

Rene