reede, 8. september 2006

mOod

Tänapäeval tahavad kõik stiilselt ja maitsekalt riietuda. See tendents on kandunud üle ka orienteerumisse, kus viimasel ajal löövad laineid värvikirevad liibuvad pluusid ja siilinahast stringid.
Aga 1965. aastal arvas Arne Kivistik raamatus "Orienteerumissport" hoopis teisiti. Annan tema riietumissoovituse lühidalt edasi, et järgmisel retro-päevakul ikka teaksite, missuguseid hilpusid selga ajada.
Suvel: lühike spordidress, põlvsukad või jalgpallipõlvikud (et õhtul saaks ikka seelikuga klubisse minna), pigem pikkade käistega spordisärk. Kõik riided muidugi villased või puuvillased, sest need imavad hästi higi.
Kevad/sügis: kõik eelnev ning lisaks veel kerge tuulekindlast riidest pluus ja põlvpüksid (ka retuusid ajavad asja ära). Pähe tuleb panna muidugi suusamüts, rätik või barett.
Muud soovitused: võistlusriietus ei tohiks olla liiga silmatorkav, näiteks valged, punased või kollased riietusesemed kergendavad kaasvõistlejate KP leidmist. Kindlasti peab olema pluusil või pükstel luku või nööbiga suletav tasku, kuhu saab panna kontrollkaardi, joonlaua (et vahemaid mõõta), malli (et asimuuti võtta), glükoosidropsi ja muudki vajalikku.

Jalanõudest juba järgmisel korral.

4 kommentaari:

Risto Kiilberg ütles ...

Mall on ikka kõige kõvem teema selle asja juures :-D

Anonüümne ütles ...

Päris palju nodi peab ikka kaasas kandma.

Anonüümne ütles ...

risto tahad öelda et sa ei kannagi malli metsas kaasas?

mul on küll koguaeg igaks juhuks sirkel ja vildikad kah kaasas :P

Annika ütles ...

Lugedes seda postitust, siis tekkis kohe idee: järgmine hooaja lõpetamine teha aasta 1965 järgi!