laupäev, 17. veebruar 2007

Sportlik puhkepäev

Laagriväsimusest tingituna naudin viimasel ajal lebotamist. Täna otsustasin siiski puhkuse sportlikuks muuta ja käia lõpuks ära Eesti Spordimuuseumis. 25 krooni eest oli meelelahutust ja uusi teadmisi küllalt.
Nägin oma silmaga Jüri Põõsa poolt peaminister Ansipile tehtud kingitust, mis sisaldas Taiwanis toodetud (muuseumitädi pööras mu tähelepanu sellele) Eesti ja USA lipuga Nike jooksutosse, nimelist dressi ja iPodi, mis kõik olid pakitud Valge Maja embleemiga nahkkarpi. Väidetavalt pidid osad inimesed ainult selle kingituse pärast muuseumit külastama.
Muidugi leidus seal ka Eesti spordile kordi tähtsamaid esemeid alates medalitest-karikatest kuni sportlastest tehtud maalide-skulptuurideni.
Külastus poleks pooltki nii huvitav olnud, kui tädid-saalivalvurid poleks osanud kõigele küsitule enamgi kui ammendavaid vastuseid anda. Tegelikult polnud tihtipeale vaja küsidagi, kui tädi juba tuli ja hakkas mõne eseme kohta jutustama. Nii mulle meeldib.
Lõpus sain ka endal selja märjaks: 1 krooni eest oli võimalik sõita trekijalgrattaga mees-mehele võistlus velotrekil. Valisin endale kõige tugevama interaktiivse vastase, aga pärast 200 meetrit polnud temast enam mulle vastast. 31,9 sekundiga läbitud 500 meetril sain keskmiseks kiiruseks 56,4 km/h ja max kiiruseks 67 km/h. Jalad pole vist kunagi nii kiiresti liikunud.
Kui Tartus 1-2 tundi vaba aega on, siis soovitan soojalt. Ise lähen varsti jälle, et paremat taktikat kasutades trekil kiirem aeg välja sõita.
PS! Eelmisel nädalavahetusel hallisprindis võitjaleiba maitsnud noored võiksid oma kogemustest kirjutada.

5 kommentaari:

Keios ütles ...

Suvel sai Kaarliga ka seal muuseumis käidud. Igasugu vahvaid medaleid ja karikaid ja mis kõik veel.
Loomulikult sai ka selle rattaga kihutatud, see tulemustega paber isegi alles (Markusest "natuke kehvem")
35.4 sek
50.8 km/h
ja max 57 km/h
vähemalt Kaarlist olin kiirem :D

Sa köietõmmet ei proovinud?

Markus ütles ...

proovisi tegelikult ka köietõmmet. max tõmbetugevus oli 107,4kg ja mingi teine värk oli 47,6kg

Hannula-Katrin ütles ...

aga kuidas see üldse võimalik on, et jalad nii kiirelt käivad? (vb ainult tundub, et metsik kiirus?, aga samas, ükspäev spinningurattaga sõites panin jalad ka hästi kiireltkiirelt käima, ja siis polnud muud, kui pedaalid käisid nii käbe, et pidin jalad ära võtma, et mitte neid viagastda, sest jalad ei suutnud küll nii kiiresti kaasa vändata)

Ja selle hallikogemuse kohta kirjutasin midagi oma blogis juba. aga muidugi, ma ei maitsnud ka võitjaleiba :D

Timo ütles ...

Pagan, võiks igal vahetunnil trekirattaga trenni teha. Võiks saalisprindist midagi kirjutada küll. Pilte võib leida siit: http://www.metsamoor.ee/gallery2/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=903, kui veel ei tea.

Markus ütles ...

timo, pilet maksab 25 krooni. aga äkki lubavad selle pileti eest igal vahetunnil seal käia. kes teab.