esmaspäev, 20. september 2010

Kodutöö noortele.

Sel nädalavahetusel on viimane katsevõistlus BJC'ile. Võistluse endani on küll veel aega(22-24 okt), kuid kaardipoole ja vaimu ettevalmistamisega võiks siiski juba algust teha. Nagu kõigile noortele juba teada, toimub võistlus sel aastal Leedus, Klaipedas. Täpsemalt Nida säärel.
Esmamulje saamiseks aitavad kindlasti kaardid, millel oleva raja läbi mõtlemine kindlasti kellelegi kahju ei teeks. Võistlus ise peaks toimuma esimese kaardi põhjaosas ja sealt veel põhja poole, kuid üldjoontes näeb kaardipildi ära.
Maastik ise on üsna omapärane, meenutab 2007a BJC'i maastikke, samuti ka 2009a EMV lühirada, mis toimus Lätis. Mets on justkui üsna park(läbitavus nagu Jõulumäe ja Rannametsa kant), nähtavus on ka hea, kuid samas teeb see orienteerumise keerukaks kuna näed liiga palju ja võib valesti kaarti klapitada. Vaid päris tume roheline on tihedam, puud on seal tihedamalt ja hargenumad, vist okaspuud, kuid päris kindel pole. Samuti tasub ettevaatlik olla augu punktidega. Augud ei paista kaugele. Mõned sihid on seal ka ülesküntud vms, et takistada metsapõlenguid soojal ajal. Kaart on kohati ka üsna kribu, mistõttu võib jooksu pealt raskesti loetav olla. Esmapilgult võib tunduda kõik lihtne, kuid tegelikkuses see nii lihtne polegi.
Lugege kindlasti ka korraldajate poolt pakutavat infot
Sellised maastikud on rohkem tüüpilised Lätis ja Leedus, mistõttu võivad nad ennast seal palju kodusemalt tunda, kuid ennast õigesti ette valmistades ei ole ka meile miski takistuseks.
Pange vaim valmis, kuid ärge üle ka mõelge.

Natuke muust ka: tavaliselt on seal toimunud mängude õhtu, ma küll ei tea, kas ka see aasta, kuid kui kellelgi mõni hea mäng on, siis pange see kõrva taha!

Jõudu.

3 kommentaari:

Marek ütles ...

Olen nendel maastikel rattaga orienteerunud. Võin öelda, et igasugu teeradu ja kõlvikupiire on seal omajagu, mis teeb asja veidi lihtsamaks. Aga minule tundus, et tumerohelisse ei tasu minna, sest see on suht läbitamatu ning rikub o-rütmi.

Anonüümne ütles ...

Tumeroheline on roomav mägimänd - kui isegi sisse õnnestub trügida, siis välja enam ei saa:)
RR

Markus ütles ...

nii lahe maastik, et tahaks isegi nooreneda:)