laupäev, 19. veebruar 2011

Rakett 69

"Rakett 69" on telesaade, milles on seiklust samapalju kui teadust, mängu ja võistluse piirid hägustuvad, üks seisab kõigi ja kõik seisavad ühe eest ning selgub, et mitte midagi ei ole võimalik ette ennustada! 12 vaimult rikast 16-24 aastast inimest panevad pead kokku ja lahendavad teadlaste poolt neile ette antud ülesandeid. Viimane, kes saates vastu peab, saab preemiaks 10 000 euro suuruse stipendiumi!
Osalejad on jaotatud kolme võistkonda.

Igas saates tuleb võistkonnal lahendada kolm ülesannet, mis on erineva raskusastmega ja nende eest antakse vastavalt punkte. Kõige vähem punkte saanud võistkonnast lahkub 1 liige.
Eelmine saade oli toiduteemaline, kus esimeseks ülesandeks oli toiduainete järjestamine eneriasisalduse järgi. Teiseks ülesandeks oli lahuse pH määramine kasutades selleks punast kapsast. Raskeimaks ülesandeks oli tšillipiparde tugevuse testimine.

Saate üheks osalejaks on noor, 18-aastane HTG abiturient Uku- Laur, loodusfänn, kes armastab liblikaid püüda ja mägiorienteeruda.

Järgmist telesaadet on võimalik jälgida täna, 19.35 ETVs. Seekordses saates maanduvad teadlasehakatised robootikaplaneedil, kus tuleb näidata teadmisi tehislooma kasvatusest, konstrueerimispõhimõtetest ning isegi programmeerimisest .

Elagem omadele kaasa!
Lisainfot leiab www.rakett69.ee

4 kommentaari:

Peeter ütles ...

misasi on mägiorienteerumine?

Anonüümne ütles ...

Huumor

Anonüümne ütles ...

Mountain orienteering - Normally held over one or two days, the courses encompass rugged mountain terrain and are a real test of fitness and navigational skills

Peeter ütles ...

Midagi liquid mountaineeringu moodi siis.